Seri Melancolice – Eminesciene, un regal de muzica folk

Festivalul National de Muzica Folk pentru Copii si Tineret “Seri Melancolice – Eminesciene”,  editia a IV a, este organizat de catre Asocaitia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente Botosani, Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii Mihai Eminescu in colaborare cu Primaria Municipiului Botosani si Consiliul Local Botosani, Asociatia Culturala ARLECHIN Botosani, Consiliul Judetean Botosani, Primaria Comunei Mihai Eminescu si Primaria si Consiliul Local al Orasului Saveni.

SERI MELANCOLICE EMINESCIENE - Festival National de Muzica Folk (100 of 176)

În zilele de 28, 29 iunie 2013 s-a desfăşurat la Palatul Copiilor  şi la Memorialul Ipotesti, etapa judeteană de preselecţie a participanţilor la Festivalul Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret „Seri Melancolice – Eminesciene”. Comisia de jurizare formata din prof. Catalina Constantinovici, prof. Laurentiu Paladi, prof. Paul Ciprian Mihai si prof. Ludvic Schibinschi au nominalizat concurentii care vor reprezenta judetul Botosani, în etapa finala a festivalului – concurs, la sectiunea individual: Laura Macoviciuc, Andrei Câşlariu, Marta Paladi, Ioan Ignat şi Marius Andrei Surdu, iar la secţiunea formaţii – grupurile de muzica folk: Prolog, Metafora, Clio, Avocal, Mid-Band şi Delirium. Participanţii au demonstrat, încă din prima etapă un repertoriu calitativ divers, de bună factură melodică, care a inclus piese, ce au captat juriul şi asistenţa.”, a apreciat Flavius Alin Damean, în calitate de organizator. Alaturi de acestia au fost invitaţi în recital Lucas Burighean, Ciprian Cotruţă şi mai tânărul solist de musică folk  Marius Mariciuc Costin. „Se poate aprecia, că primele etape ale festivalului folk din acest an, s-au constituit într-un eveniment cultural major pentru judeţul nostru. Aducem şi pe această cale mulţumiri Primăriei Municipiului Botoşani şi Consiliul Local Botoşani, pentru implicarea pe care au avut-o în desfăşurarea manifestării.”, a remarcat Constantin Oneaga, în calitate de organizator. Evenimentul a fost prezentat de Petronela lorena Chiributa, actor al Teatrului “Mihai Eminescu” Botosani, iar fotografii acreditati ai festivalului au fost Marius Petrescu, artist afiliat la Asociatia Artistilor Fotografi din Romania şi Alin Dospinescu, membru al Clubului Fotografilor Botosani (CFBT).

Eveniment recomandat si sustinut de Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente Botosani – www.evenimentebotosani.ro  si Centrul de Impresariat si Organizare Evenimente – www.impresarieri.ro

Lasă un comentariu